Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 12:12 - Възбуждането при мъжете и жените...
Автор: stvasilev Категория: Тя и той   
Прочетен: 4829 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Възбудата е процес,при който се изпитва силно желание за полови отношения.Чрез нея се повишава нивото на тестостерон в организма.

Сексуалното възбуждане е система от физически импулси, които подготвят мъжа или жената за полов акт. Широка гама от стимули може да доведе до този резултат. Възбуждането може да  бъде следствие от нервнорефлекторна дейност от стимулация на зони по кожата, богати на нерви окончания. Най-чувствителни от тези тъй наречени ерогенни зони, за половите органи, коремната област, задните части и бедрата. Най-лесно възбудима зона на жената е клиторът, а при мъже долната страна на главата на пениса. Устните езика , очите, носът, зърната и гърдите са други много чувствителни  места.

 Ерогенните зони :

1. Те са различно чувствителни при всеки човек, но за повечето хора стимулацията с ръка или уста на ерогенните зони, най-сигурно води до полова възбуда.

Тъй като наличието на нервни окончания, да речем, по носа или устните е различно - за някой тези части на тялото са по-чувствителни отколкото за други, редовното манипулиране дори на нееротичните зони на тялото може да предизвика възбуда, само защото този, който се възбуждат, свиква да свързва тази дейност с половият акт и се определя от начина, по който се стимулират различните зони от тялото на партньора.
  image

То може да се постигне индиректно, чрез стимули, възприети чрез очите или носа, или самата мисъл за сексуална активност. Гледането на еротични филми или книги, или споделянето на еротични фантазии с партньора може да стимулира сексуалното желание. Индиректните стимули задвижват нервните импулси чрез мозъка към поясната част на гръбначния мозък, където нервните центрове стимулират половите органи.

Ефектите на възбуждането чрез директна и индиректна стимулация могат да бъдат повлияни от промените в настроението или друга външна намеса.

Полова възбуда при мъжете:

Сигнали от тазовите нерви въздействат върху половите органи и предизвикват разширяване на гръбнака артерия на пениса.  хапчета за ерекция Това довежда допълнително количество кръв и пещеристите тела на пениса и те набъбват. Стеснява вените, които отвежда кръвта от пениса, така че тя се задържа в него като по този начин той набъбва още повече. Кожните мускули на сроталната торбичка я присвиват и набръчкват. Мускулите повдигащи торбичката се свиват и повдигат тестисите към тялото, Купферивните жлези изпускат слуз, която смазва препуциума.

Тези промени в половите органи се съпровождат от промени в дихателния ритъм и кръвонасищането, които заедно повлияват на целия оргазъм.

Полова възбуда при жената:

Импулсите от вулвата предизвикват ерекция на пещеристите  тъкани на клитора и от двете страни на входа на влагалището. Набъбването на тези стени образува тъй наречената оргазмена маншета.

Жлезите, които излизат по вътрешната повърхност на малките срамни устни спомагат за овлажняването на влагалището със слуз.

Има жени,които имат проблем с възбуждането.Затова са измислени различни гелове,кремове и хапчета на билкова основа наречени Ladyagra.Таблетките активират либидото,възбуждат женската сексуалност и допринасят за множествен и

Kакто при жените, проблема при мъжете е същия-проблем с възбудата.И за тях има хапчета на билкова основа наречени VitaGra.
Vita Gra спомага за подобряване на сексуалния живот, действа благоприятно при отслабване на ерекцията или при нейното отсъствие, удължава половия акт. Таблетките оказват изключително въздействие върху еректилната дисфункция, която представлява невъзможност да се постигне или да се поддържа ерекция на мъжкия полов член.



Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stvasilev
Категория: Тя и той
Прочетен: 16973
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930